Home » C.V.

Una vegada més diguem no al macroabocador de Llanera, no a l’augment de taxes i no al Consorci

22 Febrero 2013 One Comment

La Plataforma No al Macroabocador ha organitzat una manifestació per al dissabte 23 de febrer i que començarà a les 17,30h a la plaça de l’Espanyoleto de Xàtiva. Des del col·lectiu animem la ciutadania a participar en aquest acte per defensar un model de gestió de residus públic i transparent front al model de gestió de fem poc sostenible del Consorci i al projecte de macroabocador de Llanera; a més de la nova taxa imposada pel Consorci que ha multiplicat la despesa en les famílies sense millorar el servei, sinó que alimentarà un model caduc de fem de grans instal·lacions que té com a objectiu enriquir les empreses. Eixir al carrer és una manera de parar el genocidi que volen fer en les nostres comarques de la Costera i la Canal de Navarrés, destruint els nostres paratges i entorn natural per acumular milions de metres cúbics de fem.

Ens sembla especialment preocupant que algunes ments preclares no tinguen millor idea que dir aquesta és una taxa per reciclar i que reciclar és car. Són dos mentires en una única frase. Aquesta taxa no té res a vore amb els contenidors de reciclatge, que no sols no cobren sinó que aporten ingressos als ajuntaments. Encara és més greu parlar de reciclar quan els residus del nostre contenidor de fem acaben a una planta com la de Fontcalent coneguda per la seua falta d’eficàcia i pels seus incompliments de la normativa denunciats a la premsa de forma continuada i reconeguts finalment per la pròpia administració.

El projecte de Llanera, i contràriament al que diu el president del Consorci, el sr. Parra, és un projecte que encara no està aprovat i el fet de prendre els carrers de Xàtiva el proper 23 de febrer per la gent és una manera de manifestar i pressionar els que ens representen perquè defensen i garantisquen els nostres interessos i seguretat en lloc dels beneficis dels empresaris del fem.

La presidència del Consorci comenta una i mil vegades que les obres començaran prompte i que ja té tot el que li cal, al final sempre li falta alguna cosa i un macroabocador que anava a estar inaugurat el 2010, el 2011 i el 2012 encara no té els permisos necessaris. És el resultat de dissenyar un projecte a un lloc que no val, cal fer i refer per tal de vore si alguna vegada s’encerta. Ens preguntem quins motius hi ha darrere de defendre una ubicació que es sap que no reuneix les garanties necessàries i que per molts forats que es tapen podria ser sempre una bomba d’efecte retardat sobre els cap dels ciutadans de la Costera i la Canal.

Aquesta manifestació va més enllà dels residus i del macroabocador, també és una manera de fer protesta local complementària a les que es duran a terme a altres punts de l’Estat en contra de les retallades i la corrupció. Corrupció que possiblement hi haja en el projecte de Llanera amb els afers de Gains Tax-Valenciana de Contrataciones i que la plataforma ha demostrat públicament sense que cap institució done una explicació satisfactòria al respecte.

Aquest Consorci ha de canviar radicalment i començar a treballar per a complir el seu autèntic destí, prestar un servei de qualitat als veïns i no crear noves amenaces en defensa d’interessos forans. Cal recordar que els ciutadans paguem i si paguem és a canvi d’alguna cosa de profit. No es pot concebre un servici públic com una màquina de generar diners oblidant que el més important que hi ha darrere són les vides d’aquells que el mantenen. A altres lloc del nostre estat s’estan desenvolupant experiències al voltant dels residus que no són més cares que les nostres i que generen riquesa i treball al temps que protegeixen els ciutadans. Eixos són els models que calen per a la gestió dels nostres residus no els femers carregats de corrupció de Brugal i altres casos.

La Plataforma No al Macroabocador vol un model sostenible i públic, amb instal·lacions petites i emplaçaments segurs que done seguretat, servei i més llocs de treball.

No al macroabocador!, No a la Gestió del Consorci!

Hem contat en aquesta roda de premsa amb el suport i col·laboració de Cristina Suñer (Compromís), Xavi Simón (PSPV), Miquel Lorente (EU), José Luís Gijón (ACCEDE Cerdà) i Manel Castelló (Plataforma en defensa dels Serveis Públics). Han donat també suport a l’acte Independientes por Anna, Gent de Canals i Independents per Sellent.

IMAG0188

One Comment »

  • Vote -1 Vote +1iPad free of cost? Yes
    said:

    It’s very trouble-free to find out any topic on web as compared to textbooks, as I found this paragraph at this website.

    Review my blog post; iPad free of cost? Yes

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.